Sposób przygotowania:
Dwukolorowa babka majonezowa
Obie mąki przesypać do miski. Dodać do nich brązowy cukier, cukier waniliowy, sól i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Banana obrać, rozgnieść widelcem. Do suchych składników dodać rozgniecionego banana, jajka, majonez i esencję cytrynową. Wszystko ubijać mikserem na najwyższych obrotach przez 5 minut. Foremkę do babki (użyłam foremki o średnicy ok. 22 cm) natłuścić i posypać kaszą manną. Do foremki przelać połowę ciasta. Do reszty ciasta dodać kakao, dokładnie wymieszać. Ciemne ciasto wylać na ciasto jasne. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Foremkę z ciastem wstawić do piekarnika. Babkę piec ok. 80 minut (sprawdzić patyczkiem). Upieczoną babkę wyjąć z foremki, ostudzić, polać dowolną polewą.