marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Dwukolorowa dżdżownica.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Twaróg zmielić przez maszynkę,dodać żółtka z cukrem utarte na parze i ulepić kulki.Tak samo przyrządzić kulki kakaowe i na przemian łączyć.

Dwukolorowa dżdżownica.

Składniki:

Dwukolorowa dżdżownica.

 

  • 2 kostki twarogu pełnotłustego,
  • 2 żółtka,
  • szklanka cukru,
  • pół szklanki kakao,
  • 2 paczki herbatników "Be-Be",
  • szklanka mleka w proszku,
  • pół kostki masła.

Sposób przygotowania:

Dwukolorowa dżdżownica.
Twaróg zmielić przez maszynkę nawet dwa razy,żółtka z cukrem ut-
-rzeć na parze,po czym dodać do twarogu i zagnieść rękoma jak
ciasto.Tworzyć małe lub średnie kulki.Z masy kakaowej ulepić kolej-
-ne dodając pokruszone herbatniki,masło,mleko w proszku i pół
szklanki kakao.Potem łączyć dwukolorowe kulki w dżdżownicę,doci-
-skając lekko jedną do drugiej na przemian twarogową z kakaową.
Dobre na desery i podwieczorki.