Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Dwukolorowe ciasto ucierane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasto ucierane to smaczny dodatek do kawy lub herbaty.

Dwukolorowe ciasto ucierane

Składniki:

Dwukolorowe ciasto ucierane

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Dwukolorowe ciasto ucierane
Do miski wlać całe jajka, wsypać cukier, cukier waniliowy i dokładnie ubić. Margarynę rozpuścić, przestudzić, dodać do ubitych jajek, zamieszać. Następnie wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia, przesiać i wymieszać z ciastem. 2/3 jasnego ciasta wylać do przygotowanej formy keksowej o wymiarach 10/31 cm do reszty ciasta dodać kakao i wyłożyć na białe ciasto. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 40 min.

Tagi:

jajko jajka