SUPERPRZEPIS

Dwukolorowe muffiny z brzoskwiniami

  • Reniz
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4
Dwukolorowe muffiny z brzoskwiniami

Muffiny są łatwe i szybkie do zrobienia, smakują nie tylko dzieciom.

Składniki:

Dwukolorowe muffiny z brzoskwiniami

 

  • 1,5 szkl mąki pszennej
  • 1/3 szkl cukru
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki mleka
  • 2 łyżki kakao
  • 1/3 szkl oleju
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • 1 tabliczka czekolady gorzkiej
  • 1-2 połówki brzoskwiń z puszki

Sposób przygotowania:

Dwukolorowe muffiny z brzoskwiniami
W jednej misce wymieszać suche składniki, mąkę, proszek do pieczenia i cukier, a w drugiej mokre, czyli jajka, olej i mleko. Suche składniki wymieszać z mokrymi. Ciasto podzielić na 2 części do jednej wmieszać kakao i pokrojone brzoskwinie. Do drugiej połowy posiekane 2/3 gorzkiej czekolady. Do przygotowanych foremek muffinowych włożyć po łyżce ciemnego ciasta z brzoskwiniami. Następnie uzupełnić do 2/3 wysokości foremek ciastem jasnym z kawałkami czekolady. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 20 minut. Upieczone jeszcze ciepłe posypać utartą na tarce pozostałą czekoladą.