Sposób przygotowania:
Dwukolorowy krem z cukinii
Cukinię myjemy, obieramy grubo oddzielając części ze skórą i biały miąższ, kroimy na mniejsze kawałki . Do dwóch garnków wlewamy odrobinę oliwy i wrzucamy do jednego biały miąższ, posiekany czosnek i seler a do drugiego miąższ ze skórą i marchew. Podsmażamy aż warzywa będą miękkie. Następnie zalewamy je bulionem i gotujemy ok 15/20 min. Za pomocą blendera miksujemy obydwa kremy na gładką masę i przecedzamy przez sito. Zupy z powrotem przelewamy do garnków. Dodajemy śmietankę i zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem , ewentualnie przyprawą do zup w płynie. Gdy zupa nam zgęstnieje na talerz jednocześnie z dwóch stron wlewamy kremy , tworząc dwa kolory na dwóch połowach talerza. Podajemy z grzankami ułożonymi dowolnie na kremie.