Sposób przygotowania:
Zupa krem z cukinii
Cukinię myjemy i wycieramy do sucha, kroimy razem ze skórką w kostkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, myjemy. Masło wkładamy do garnka oraz dodajemy cebulę, ziemniaki i przesmażamy przez kilka minut.
Następnie dorzucamy cukinię i wlewamy rosół, zagotowujemy. Gotujemy przez ok. 15 minut do momentu, aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku i mieszamy. Odstawiamy zupę żeby trochę przestygła. Blendujemy na gładki krem.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, myjemy. Masło wkładamy do garnka oraz dodajemy cebulę, ziemniaki i przesmażamy przez kilka minut.
Następnie dorzucamy cukinię i wlewamy rosół, zagotowujemy. Gotujemy przez ok. 15 minut do momentu, aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku i mieszamy. Odstawiamy zupę żeby trochę przestygła. Blendujemy na gładki krem.