jakubdob

jakubdob

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Dwukolorowy serniczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Będzie smakowało wszystkim, zwłaszcza podane do kawy .

Dwukolorowy serniczek

Składniki:

Dwukolorowy serniczek

 

  • paczka biszkoptów
  • galaretka truskawkowa
  • 50 dag twarogu
  • 20dag cukru pudru
  • 10dag masła
  • 2 żółtka
  • 4 białka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • garść rodzynek
  • 2 łyżki kakao

Sposób przygotowania:

Dwukolorowy serniczek
Twaróg zmiel w maszynce. Masło utrzyj na puszystą masę z cukrem pudrem i nadal ucierając, dodawaj po jednym żółtku, łyżce twarogu i mąki ziemniaczanej. Ubijaj pianę z białek, delikatnie wymieszaj z masą serową. uzyskaną masę podziel na dwie części, do jednej dodaj rodzynki i kakao, rozmieszaj, aby uzyskać jednolity kolor. Dno tortownicy wyłóż biszkoptami, przykryj jasną masą serową. Wyrównaj, wyłóż masę z dodatkiem kakao. Wstaw do piekarnika nagrzanego na temp. 180stopni C, piecz godzinę ( w tym czasie nie otwieraj piekarnika). Po upieczeniu ciasto dokładnie ostudź i zalej galaretką. Wstaw do lodówki, by ładnie zastygła. Smacznego !

Tagi:

biszkopt