Sposób przygotowania:
Dynia na słodko wg Di
Dynię obrać, pokroić w kostkę i umieścić w garnku. Wodę z dodatkiem kwasku cytrynowego należy zagotować i przelać do dyni. Całość odstawić na 24 godziny i po tym czasie - odcedzić.
Do powstałej zalewy wsypać oba cukry, dodać miód i po kilka kropel ekstraktów. Wszystko razem zagotować i następnie ostudzić. Dynię przełożyć do słoików i w każdym z nich umieścić 1 goździka.
Zawartość zalać zimną zalewą i szczelnie zakręcić. Pasteryzować około 15 minut.
Do powstałej zalewy wsypać oba cukry, dodać miód i po kilka kropel ekstraktów. Wszystko razem zagotować i następnie ostudzić. Dynię przełożyć do słoików i w każdym z nich umieścić 1 goździka.
Zawartość zalać zimną zalewą i szczelnie zakręcić. Pasteryzować około 15 minut.