gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Dynia w miodowej zalewie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Z tych proporcji uzyskasz ok. 3 średnie słoiki

Dynia w miodowej zalewie

Składniki:

Dynia w miodowej zalewie

 

Sposób przygotowania:

Dynia w miodowej zalewie
Dynię obierz ze skóry, przekrój i usuń włókniste części razem z pestkami. Miąższ pokrój w kostkę. Obierz imbir i pokrój w plasterki. Do garnka wlej ocet i 150 ml wody, wrzuć imbir, cynamon, goździki i anyż. Zagotuj. Do zalewy wrzuć kawałki dyni, gotuj 2 minuty. Wyjmij łyżką cedzakową i przełóż do wyparzonych słoików. Zalewę jeszcze raz zagotuj, dodaj miód i wymieszaj. Zalej dynię . Słoiki zamknij i odwróć do góry dnem.

Tagi:

dynia