Sposób przygotowania:
Dyniowa a la carbonara
Kroimy boczek w kostkę, wrzucamy go na rozgrzaną patelnię. Gdy boczek się wyskwarzy szklimy na nim cebule pokrojoną w kostkę. Podlewamy szklanką wody, dodajemy posiekany czosnek i natkę pietruszki. Po chwili dodajemy miąższ dyni i dusimykilka minut. Mieszamy śmietanę z mąką i wodą (1/2 szklanki). Dodajemy do sosu - zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy do sosu makaron i ser - zagrzewamy go w sosie.
evita0007
Natala1210
jaNina
edytaha
jaNina
Ja Edytko od wielu lat uprawiam dynie w ogrodzie, więc bardzo często gości w mojej kuchni. Widzę też, że staje się ona coraz bardziej popularna z czego się bardzo cieszę :)
edytaha
A ja kilkakrotnie robiłam podchody do dyni i w zasadzie dopiero w tym roku "złapałam" jej smak :) Wczoraj kupiłam następną porcję i dalej będę eksperymentować :)