Sposób przygotowania:
Dyniowa lazania z kurczakiem i trawą cytrynową
1. Dynię, pieczarki i paprykę kroimy w 1 mm plastry.
2. Jeżeli mamy dużo czasu, możemy podpiec warzywa w piekarniku.
3. Pokrojone na mniejsze kawałki mięso marynujemy w przyprawie do kurczaka wymieszanej z olejem przez 30 minut.
4. Małą keksówkę wykładamy papierem do pieczenia.
5. Na dnie układamy 1/3 część plastrów dyni, połowę pieczarek i zamarynowanego mięsa.
6. Posypujemy częścią parmezanu i układamy paprykę.
7. Smarujemy częścią keczupu z cukinii, dalej znów dynia, pieczarki, reszta kurczaka, połowa parmezanu, keczup, dynia i znów keczup.
8. Całość posypujemy drobno pokrojoną trawą cytrynową.
9. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 ºC i pieczemy 30-40 minut.
10. Około 5 minut przed końcem posypujemy lazanię pozostałym parmezanem.
2. Jeżeli mamy dużo czasu, możemy podpiec warzywa w piekarniku.
3. Pokrojone na mniejsze kawałki mięso marynujemy w przyprawie do kurczaka wymieszanej z olejem przez 30 minut.
4. Małą keksówkę wykładamy papierem do pieczenia.
5. Na dnie układamy 1/3 część plastrów dyni, połowę pieczarek i zamarynowanego mięsa.
6. Posypujemy częścią parmezanu i układamy paprykę.
7. Smarujemy częścią keczupu z cukinii, dalej znów dynia, pieczarki, reszta kurczaka, połowa parmezanu, keczup, dynia i znów keczup.
8. Całość posypujemy drobno pokrojoną trawą cytrynową.
9. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 ºC i pieczemy 30-40 minut.
10. Około 5 minut przed końcem posypujemy lazanię pozostałym parmezanem.
SylaUla
Magdalena88
sammakko