mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Dyniowe placuchy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne i proste w przygotowaniu placki.

Dyniowe placuchy

Składniki:

Dyniowe placuchy

 

Sposób przygotowania:

Dyniowe placuchy
Na początku z dyni wyjmujemy miąższ. Wrzucamy do miski. Następnie obieramy i kroimy w drobniutką kosteczkę cebulę. Dorzucamy ją do miąższu. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, mąkę, ziarna sezamu i dokładnie mieszamy. Dodajemy szczyptę kminku i chilli. Mieszamy. Ciasto na placki doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej. Następnie łyżką układamy na niej placki. Każdy lekko spłaszczamy (cienkie placki szybciej się usmażą i nie będą surowe w środku). Smażymy na złoty kolor na małym ogniu. Smacznego.

Tagi:

jajko dynia jajka