Sposób przygotowania:
Dyniowe placuszki z kaszanką
Dynie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Starte ziemniaki odcedzamy z nadmiaru wody na sitku. Czosnek drobno siekamy.Do miski przekładamy dynię, odciśnięte ziemniaki, czosnek, jajka, mąkę oraz przyprawy. Całość mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy niewielkie placuszki z obu stron do zrumienienia. Gotowe odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Po odsączeniu przekładamy do dwa placuszki kaszanką. Podajemy oprószone natką pietruszki.
KASZANKA: Na oleju rumienimy pokrojoną cebulę. Dokładamy do niej kaszankę i razem smażymy. Przysmażoną przekładamy placuszki. Podajemy na ciepło.
KASZANKA: Na oleju rumienimy pokrojoną cebulę. Dokładamy do niej kaszankę i razem smażymy. Przysmażoną przekładamy placuszki. Podajemy na ciepło.