alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Dżem dyniowo jabłkowy z nutką imbiru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Dynia i jabłka to dobre połączenie.

Dżem dyniowo jabłkowy z nutką imbiru Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Dżem dyniowo jabłkowy z nutką imbiru

 

 

Sposób przygotowania:

Dżem dyniowo jabłkowy z nutką imbiru
Obraną z skórki i oczyszczoną z nasion dynię pokroić w kostkę .Włożyć do garnka dodać wodę,goździki, cukier i gotować do miękkości od czasu do czasu mieszając. Jabłka obrać z skórki pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w kostkę.Dodać jabłka,sok i otartą skórkę z cytryny do miękkiej dyni i gotować do uzyskania konsystencji dżemu od czasu do czasu mieszając.Na końcu dodać cynamon i imbir.Gorący dżem przełożyć do słoików,szczelnie zakręcić ,odwrócić do góry dnem i zostawić do wystygnięcia.
Dżem dyniowo jabłkowy z nutką imbiru
Do miękkiej dyni dodać pokrojone jabłka.