alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Dżem jabłkowo-cynamonowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dżem jabłkowo-cynamonowy, dżem jabłkowo-cynamonowy

Dżem jabłkowo-cynamonowy

Składniki:

Dżem jabłkowo-cynamonowy

 

Sposób przygotowania:

Dżem jabłkowo-cynamonowy
Wymieszać maliny z połową cukru, wstawić na 8 godzin do lodówki. Obrać jabłka, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki, wymieszać zresztą cukru, sokiem z cytryny i laską cynamonową. Przykryć. Gotować 40 minut. Laskę wyjąć i zetrzeć. Dodać do musu jabłkowego. Z malin zlać sok, maliny zagotować. Zagotowane przelać do musu jabłkowego, gotować pół godziny. Rozlać do słoików, zakręcić, odwrócić do góry dnem aż ostygną.