Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Dżem wiśniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Świetny do ciast, deserów, kanapek

Dżem wiśniowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dżem wiśniowy

 

  • 1 kg wiśnie,
  • 1/2 kg cukier,
  • 40 g dżemix

 

Sposób przygotowania:

Dżem wiśniowy
Wiśnie umyć, osuszyć, wydrylować i wsypać do garnka. Następnie dodać dżemix, wymieszać, zagotować. Po kilku minutach wsypać cukier, ciągle mieszając gotować przez 3-4 minuty. Następnie zdjąć z ognia i mieszać drzem do momentu zniknięcia z powierzchni piany. Gorący dżem przekładać do słoików i szczelnie zakręcać.
Dżem wiśniowy
Etap 1
Dżem wiśniowy
Etap 2