Sposób przygotowania:
Dżem z jabłek i bananów
Jabłka obrać i pokroić w mniejsze kawałki ma być ich 2 kg już po obraniu, podlać 1/2 szklanki wody i rozgotować, następnie zmiksować na gładki mus. Banany obrać i pokroić w plasterki, dodać do musu, dosypać cukier i smażyć na małym płomieniu bardzo często mieszając do momentu, aż banany zmiękną, ale pozostaną jeszcze w widocznych kawałkach pod koniec smażenia dodać cynamon. Gorący dżem przełożyć do słoiczków i odstawić do góry dnem.
![Dżem z jabłek i bananów Dżem z jabłek i bananów](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dzem-z-jablek-i-bananow-124061.jpg)
![Dżem z jabłek i bananów Dżem z jabłek i bananów](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dzem-z-jablek-i-bananow-124062.jpg)