gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Dżem z jabłek i moreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny dżem o niepowtarzalnym smaku

Dżem z jabłek i moreli

Składniki:

Dżem z jabłek i moreli

 

Sposób przygotowania:

Dżem z jabłek i moreli
Jabłka umyj, obierz i usuń gniazda nasienne, pokrój na mniejsze kawałki. Rozgotuj w małej ilości wody razem z pokrojonym miąższem dyni, a potem zmiksuj razem na gładką masę. Cytryny sparz wrzątkiem i pokrój w plasterki wraz ze skórką. Morele przekrój na połówki, obgotuj w wodzie z cukrem. Dodaj do zmiksowanej masy razem z miodem i plasterkami cytryn. Duś chwilę na małym ogniu. Poprzekładaj do słoików i szczelnie zamknij, można słoiki spasteryzować lub przewrócić gorące do góry dnem.