martaw2000

martaw2000

Kucharz
[Przepisów: 8]

Dzika grochowa z szybkowaru

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna, super szybka grochówka

Dzika grochowa z szybkowaru

Składniki:

Dzika grochowa z szybkowaru

 

  • 400kg żeberek z dzika,
  • 200g wędzonego boczku,
  • 450g grochu łuskanego,
  • 2 marchewki,
  • pietruszka,
  • 1/4 selera,
  • cebula,
  • 4 ziemniaki,
  • liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego, kilka ziaren pieprzu i majeranek do smaku
  • sól, pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Dzika grochowa z szybkowaru
Wszystkie produkty wkładamy do szybkowaru, zalewamy wodą i ogrzewamy 15-20 min od momentu wzrostu ciśnienia,chyba że lubimy chrupiące warzywka w grochówce,to podgrzewamy tylko 10min,po otwarciu doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!!! Można również dodać trochę kiełbaski, po wcześniejszym podsmażeniu, zupka będzie bardziej aromatyczna ;)

Tagi:

groch