motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Dzika wołowina

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wołowina na dziko, idealna na obiad dla całej rodziny.

Dzika wołowina

Składniki:

Dzika wołowina

 

 

Sposób przygotowania:

Dzika wołowina
Grzyby namoczyć w 1/2 szklanki wody. Opłuczone mięso osuszyć. Jałowiec zgnieść. Mięso włożyć do brytfanny, polać połową roztopionego masła. Mięso opruszyć solą i pieprzem, dodać jałowiec. Obłożyć plasterkami boczku. Obraną cebulę i marchew posiekać i dodać do mięsa z namoczonymi grzybami. Wszystko zalać winem. Piec 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 180 stopni. W połowie pieczenia zdjąć z mięsa boczek. Polać pieczeń pozostałym masłem. Gdy mięso będzie miękkie pokroić w plastry. Pieczeń podawać z sosem.