Sposób przygotowania:
egzotyczna przekąska
obrane banany przekroić wzdłuż na połowy.
lekko skropić sokiem z cytryny.Każdą połówkę owinąć plasterkiem szynki.Naczynie żaroodporne wysmarować masłem,ułożyć banany.Roztrzepać śmietanę a żółtkami pieprzem solą i cukrem wymieszać z łyżką natki pietruszki i startym serem.Polać banany,zapiekać ok.20 minut.Posypać natką.od razu podać.
lekko skropić sokiem z cytryny.Każdą połówkę owinąć plasterkiem szynki.Naczynie żaroodporne wysmarować masłem,ułożyć banany.Roztrzepać śmietanę a żółtkami pieprzem solą i cukrem wymieszać z łyżką natki pietruszki i startym serem.Polać banany,zapiekać ok.20 minut.Posypać natką.od razu podać.