Sposób przygotowania:
Egzotyczne niebo
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę pod koniec wsypując cukier ubijać aż piana będzie lśniąca,dodać żółtka delikatnie wymieszać ,ubijając powoli wsypywać mąki wymieszane razem z proszkiem do pieczenia,na koniec dodać niebieski barwnik-ilość zależy od efektu jaki chcemy uzyskać. Wylewamy ciasto na wyłożoną pergaminem standardową blaszkę o wym:23/39 cm i pieczemy 25 minut w temp 160*c. Po upieczeniu wystudzić,całkiem zimny przekroić wzdłuż na połowę. Masa: Galaretkę rozpuścić tak jak pisze na opakowaniu zostawić do całkowitego stężenia-najlepiej zrobić to dzień wcześniej.Zimną pokroić w grubą kostkę. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody,gdy się rozpuści wymieszać z likierem.Przekrojony biszkopt nasączyć przygotowanym ponczem-wodę wymieszać z cytryną i pudrem,wyłożyć masę śmietanową przykryć drugim biszkoptem,oprószyć grubo cukrem pudrem zostawić w lodówce do całkowitego stężenia.
marietta
edytaha
edytaha
Oj, dopatrzyłam się w opisie i przy zdjęciach, że dawałaś, tylko umknął Ci w składnikach :)
2milutka
tak właśnie umknął w składnikach..ech...;)