Sposób przygotowania:
Egzotyczny sernik na zimno
Na sitko przelewamy owoce z puszki i odsączamy z zalewy. Do gorącej wody wsypujemy galaretkę i mieszamy, aż się rozpuści. Odstawiamy w chłodne miejsce do lekkiego stężenia. Żelatynę wsypujemy do gorącej wody i mieszamy do rozpuszczenia, odstawiamy.
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia.
Do miski wkładamy serek i dodajemy cukier puder, mieszamy. Dolewamy lekko tężejącą żelatynę i mieszamy lub miksujemy. Masę serową przekładamy do tortownicy, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki.
Na stężoną masę przekładamy odsączone owoce i wlewamy półpłynną ( lekko stężoną ) galaretkę. Ciasto wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia.
Do miski wkładamy serek i dodajemy cukier puder, mieszamy. Dolewamy lekko tężejącą żelatynę i mieszamy lub miksujemy. Masę serową przekładamy do tortownicy, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki.
Na stężoną masę przekładamy odsączone owoce i wlewamy półpłynną ( lekko stężoną ) galaretkę. Ciasto wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.