Sposób przygotowania:
Eier-sahne-torte
jajka,woda i cukier ubić. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, mąkę kartoflaną i kakao.Wymieszać i upiec jak biszkopt.
Żółtka, masło,cukier puder i cukier waniliowy ukręcić.Dodać ajerkoniak białko i śmietanę ubić. Połączyć. Dodać żelatynę, wymieszać, odstawić do lodówki, żeby trochę zgęstniało, gdy będzie trochę gęste wlać na ciasto obłożone wafelkami. Przed podaniem można ustroić śmietaną i posypać posypką.
Żółtka, masło,cukier puder i cukier waniliowy ukręcić.Dodać ajerkoniak białko i śmietanę ubić. Połączyć. Dodać żelatynę, wymieszać, odstawić do lodówki, żeby trochę zgęstniało, gdy będzie trochę gęste wlać na ciasto obłożone wafelkami. Przed podaniem można ustroić śmietaną i posypać posypką.