Sposób przygotowania:
Eklerki z kremem prawie budyniowymETAP 1:
Wodę zagotować razem z margaryną i szczyptą soli do gotującej się wody wsypać przesianą mąkę i szybko wymieszać do dokładnego wymieszania się ciasta, mieszając trzymać na palniku kilka minut do momentu, aż ciasto zrobi się szkliste, następnie wystudzić.
Do zimnego ciasta wbijać po jednym jajku i dokładnie ucierać kolejne jajko dodać dopiero jak to dane wcześniej dobrze się połączy z ciastem.
Blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na blaszkę niewielkie paseczki z ciasta.
Piec w temp. 200st około 25 minut po upieczeniu zostawić w wyłączonym piekarniku jeszcze na około 5 minut dopiero wyjąć blaszkę z piekarnika.
ETAP 2:
Krem:
Budyń wymieszać w 1/2 szklanki wody i po wymieszaniu wlać do gotującej się 1 szklanki wody, mieszając gotować do zgęstnienia i wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na krem w trakcie dodawać po 1 łyżce budyniu i cały czas ucierać na koniec do kremu dodać posiekana drobno czekoladę i spirytus, delikatnie wymieszać.
Zimne eklerki przełożyć kremem
ETAP 3:
po wierzchu polać rozpuszczoną polewą czekoladową.