monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Babeczki z podwójną niespodzianką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Babeczki wyglądają bardzo elegancko a pracy przy nich nie za wiele. Zresztą efekt końcowy rekompensuje każdy nakład pracy, serdecznie zapraszam:)

Babeczki z podwójną niespodzianką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Babeczki z podwójną niespodzianką

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z podwójną niespodzianką

ETAP 1:

Babeczki z podwójną niespodzianką
z masy herbatnikowej i czereśni zrobić kuleczkę

Czereśnie umyć, osuszyć i pozbawić pestek, ale bez rozcinania owocu. Lekko ścisnąć owoc i wyłuskać pestkę.

Herbatniki zmiksować. Dodać olej kokosowy oraz miód. Wymieszać. Gdy masa „nie klei” się to stopniowo dodawać śmietanę i badać kleistość masy.

Gdy to nastąpi nabrać odrobinę masy uformować placuszek i ułożyć czereśnię. Oblepić ją masą herbatnikową, uformować kuleczkę. Wstawić do lodówki na około 20 minut.

ETAP 2:

Babeczki z podwójną niespodzianką
fasolę i jajka zmiksować z olejem na gładko

Fasolę przepłukać na sicie. Przełożyć od pojemnika blendera wraz z jajkami i olejem. Zmiksować na gładko.

ETAP 3:

Babeczki z podwójną niespodzianką
wymieszać sypkie składniki w misce

Do miski przełożyć mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao i cynamon. Wymieszać. Dodać fasolę i mleko i całość wymieszać.

ETAP 4:

Babeczki z podwójną niespodzianką
herbatnikowe kulki zalać ciastem kakaowym

Silikonowe foremki do muffinek wyłożyć papilotkami. Ułożyć na środku kulkę herbatnikową z czereśnią i zalać ciastem kakaowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec około 20-25 minut do suchego patyczka. Wyjąć i ostudzić, smacznego!