Sposób przygotowania:
Babeczki z podwójną niespodziankąETAP 1:
Czereśnie umyć, osuszyć i pozbawić pestek, ale bez rozcinania owocu. Lekko ścisnąć owoc i wyłuskać pestkę.
Herbatniki zmiksować. Dodać olej kokosowy oraz miód. Wymieszać. Gdy masa „nie klei” się to stopniowo dodawać śmietanę i badać kleistość masy.
Gdy to nastąpi nabrać odrobinę masy uformować placuszek i ułożyć czereśnię. Oblepić ją masą herbatnikową, uformować kuleczkę. Wstawić do lodówki na około 20 minut.
ETAP 2:
Fasolę przepłukać na sicie. Przełożyć od pojemnika blendera wraz z jajkami i olejem. Zmiksować na gładko.
ETAP 3:
Do miski przełożyć mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao i cynamon. Wymieszać. Dodać fasolę i mleko i całość wymieszać.
ETAP 4:
Silikonowe foremki do muffinek wyłożyć papilotkami. Ułożyć na środku kulkę herbatnikową z czereśnią i zalać ciastem kakaowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec około 20-25 minut do suchego patyczka. Wyjąć i ostudzić, smacznego!