Sposób przygotowania:
Ekskluzywny tatar na romantyczną kolację
Przygotowanie: Z łososia i sandacza wycinamy ładne podłużne paski i formujemy róże, pozostałą rybę i koperek osobno drobno kroimy. Awokado obieramy ze skórki, oddzielamy od pestki i kroimy na drobną kostkę, skrapiając delikatnie cytryną. Do okrągłej foremki układamy kolejno, pokrojonego łososia, natkę pietruszki, pokrojonego sandacza i na górę awokado, wszystko delikatnie wyciskamy, do drugiej bliźniaczej foremki układamy kolejno łososia, sandacza i koperek, górę dekorujemy kaparami i delikatnie skrapiamy oliwą. Wszystko ładnie układamy na talerz, pierwsze tatarki a obok różyczki z ryby, posypujemy prażonym sezamem. Gotową potrawę podajemy z sosem sojowym i chrzanem wasabi i lampką dobrego białego musującego wina. SMACZNEGO.