rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Ekspresowa francuska pizza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka pizza,nie potrzeba ugniatać ciasta,tylko je rozwinąć.

Ekspresowa francuska pizza

Składniki:

Ekspresowa francuska pizza

 

  • chłodzone ciasto francuskie
  • przecier pomidorowy
  • wędlina
  • pieczarki
  • tarty ser

 

Sposób przygotowania:

Ekspresowa francuska pizza
Rozgrzać piekarnik do 200st.C.Pieczarki pokroić w plasterki i chwilkę dusić.Ciasto rozwinąć z rulonu i ułożyć na papierze w które było zawiniete i położyć na blaszce.Rozsmarować cienko przecier i ułożyć na wierzchu pieczarki,wędlinę i posypać serem.Wstawić na 25 min do piekarnika(sprawdzać aby nie przypiekła się zbyt mocno,wystrczy aż ser sie rozpuści).