Sposób przygotowania:
Ekspresowe rogaliki z jabłkiem
Do miski wsypać mąkę i cukier oraz proszek do pieczenia potem wymieszać, dodać miękką margarynę, wlać śmietanę i widelcem połączyć składniki. Wyjąć wszystko na blat, zagnieść ciasto. Podzielić ja na 4 części i podsypując mąka każdą z nich cienko wałkować na kształt koła. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i każde pokroić na 8 cząstek. Radełkiem przeciąć każdy placek na 8 trójkątów. Na brzegu każdego położyć cząstkę jabłka, zawinąć rogaliki zaczynając od szerszej strony. Gotowe układać na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia zostawiając niewielkie odstępy. Rogaliki piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z termoobiegiem ( dwie blachy na raz ) przez około 25 - 30 minut. Upieczone i lekko przestudzone posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.
zbysiowa
zewa
O tak Madziu za szybko :)
marietta
Domina
zewa