En blanco - Zupa rybna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rybę umyć, podzielić na 3-4 dzwonka. Cebulę i paprykę umyć (z papryki usunąć

En blanco - Zupa rybna

Składniki:

En blanco - Zupa rybna

 

Sposób przygotowania:

En blanco - Zupa rybna
Rybę umyć, podzielić na 3-4 dzwonka. Cebulę i paprykę umyć (z papryki usunąć nasiona), pokroić w kostkę. Czosnek i ziemniaki obrać. Ziemniaki pokroić w plasterki. Pokrojone warzywa włożyć do garnka, zalać wodą, posolić i zagotować. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i dodać do reszty składników.Gdy warzywa zmiękną dodać rybę, oliwę z oliwek i gotować kolejne 10 minut. Doprawić w razie potrzeby solą i pieprzem. podawać z grzankami z białego pieczywa.