Sposób przygotowania:
Energetyczna sałatka warzywna.
Do miski wkładamy pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i zieloną,pokrojony w kostkę pomidor. Dodajemy 2 niepełne szklanki ugotowanego wcześniej bobu.Do miski wkładamy pokrojoną w kostkę fetę.Wszystkie składniki delikatnie mieszamy.
Przygotowujemy sos w małej miseczce:
3 łyżki oliwy mieszamy z wyciśniętym sokiem z połowy cytryny,dodajemy łyżkę octu balsamicznego i pół łyżeczki musztardy,szczyptę pieprzu i rozgnieciony na miazgę czosnek.Wszystkie składniki energicznie mieszamy,żeby dobrze się połączyły
Sos przekładamy do miseczki z pokrojonymi warzywami.Delikatnie wymieszać.
Przygotowujemy sos w małej miseczce:
3 łyżki oliwy mieszamy z wyciśniętym sokiem z połowy cytryny,dodajemy łyżkę octu balsamicznego i pół łyżeczki musztardy,szczyptę pieprzu i rozgnieciony na miazgę czosnek.Wszystkie składniki energicznie mieszamy,żeby dobrze się połączyły
Sos przekładamy do miseczki z pokrojonymi warzywami.Delikatnie wymieszać.