Sposób przygotowania:
Eskalopki
Mięso bardzo dokładnie oczyścić, umyć, a następnie pokroić na eskalopki. Eskalopki dokładnie nasmarować solą oraz pieprzem cytrynowym z każdej strony i odstawić na parę chwil, żeby mięso przeszło smakiem przypraw. Z połówki cytryny wycisnąć sok. Świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny pokroić eskalopki. Eskalopki obtoczyć w mące, a w późniejszej kolejności smażyć na patelni. Pieczarki obrać, umyć, a w następnej kolejności pokroić na plasterki. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć pieczarki. Podczas smażenia pieczarki posolić i popieprzyć. Cebulę obrać, umyć pod zimną wodą, aby podczas krojenia nie szczypała w oczy, a później pokroić na bardzo drobną kostkę. Cebulę również podsmażyć na oleju. Pod koniec smażenia eskalopków dodać do nich cebulę oraz pieczarki i jeszcze chwilę podsmażyć.