Sposób przygotowania:
Espetos de frutos do mar
Kolendrę siekamy (zostawiamy 10 listków do dekoracji) i łączymy z oliwą z oliwek, marynatą Knorr do ryb i sokiem z połowy cytryny. Marynatę dzielimy na dwie części. Łososia i tuńczyka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę 2 cm na 2 cm. Tak przygotowaną rybę włożyć do części marynaty wraz z krewetkami mieszamy, a następnie odstawiamy na około 30 minut. Cebulkę parzymy w gotującej się wodzie, obieramy i kroimy na pół. Na zmoczony w wodzie patyk grillowy nadziewamy kawałek łososia, pomidor, krewetkę, cebulkę tuńczyka.Szaszłyki obsmażamy na patelni grillowej z obu stron po 5 minut, następnie opiekamy w piekarniku 15 minut układamy w odpowiednich naczyniach i polewamy łyżką pozostałej marynaty z oliwą, dekorujemy listkiem kolendry i dodajemy kawałeczek cytryny do ewentualnego doprawienia.
kołczu
Darth Vader
Krakowianka
Lady Marmolada