Sposób przygotowania:
Espresso
biszkopt Ubijamy żółtka z cukrem ze 100 gram . Białka ubijamy na sztywno z resztą cukru czyli 50 gram i szczyptą soli. Do białek wlewamy masę żółtkową i ostrożnie mieszam Wsypuje mąkę przesianą z proszkiem i kakao, mieszam łyżką na koniec dodaje rozpuszczoną i ostudzoną Kasię . Wlewam do prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 15 min w temperaturze 180ºC. Następnie podzielić na 3 równe - szerokie pasy. Krem: 220g serka mascarpone 1 szklanka śmietanki kremówki 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki rozpuszczalnej kawy Inki mlecznej 2 łyżeczki żelatyny 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Wierzch: 1 szklanka ubitej śmietanki kremówki 2 łyżeczki cukru waniliowegoNasączenie : 1/2 szklanki parzonej kawy Inki mlecznej (zimnej) 2 łyżeczki alkoholuSkładniki na nasączenie połączyć razem. Serek utrzeć z cukrem. Żelatynę i kawę rozpuścić w miej więcej 1/3 szklanki wrzącej wody. Dokładnie wymieszać i odstawić do przestudzenia. Śmietankę ubić na sztywno, dodać serek, a na koniec powoli wlać rozpuszczoną kawę ( cały czas ubijając). Masę wstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Płaty biszkoptu nasączyć kawą Inką i przełożyć masą. Wierzch i boki przykryć ubitą śmietanką wymieszana ze szczypta kawy Inki mlecznej zmieni kolorek na łososiowy i Schłodzić w lodówce .