Sposób przygotowania:
Fala dunaju
Wykonanie:
Żółtka, cukier, wanilia, masło ucieramy do białości następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i biała wymieszać. Połowę ciasta wyłożyć na blachę do pozostałej części dodać kakao następie wymieszać i położyć na to warstwę biała. Na samym wierzchu układamy owoce. Piec około 40-50 minut. Po wystygnięciu nałożyć krem i i polać polewą kakaowa.
Krem:
2szkl. mleka zagotować z 5 łyżkami cukru, 1/2 szkl. mleka z 2 czubatymi łyżkami maki i 2 czubatymi łyżkami mąki ziemniaczanej. Na końcu dodać cukier waniliowy i żółtka.
Żółtka, cukier, wanilia, masło ucieramy do białości następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i biała wymieszać. Połowę ciasta wyłożyć na blachę do pozostałej części dodać kakao następie wymieszać i położyć na to warstwę biała. Na samym wierzchu układamy owoce. Piec około 40-50 minut. Po wystygnięciu nałożyć krem i i polać polewą kakaowa.
Krem:
2szkl. mleka zagotować z 5 łyżkami cukru, 1/2 szkl. mleka z 2 czubatymi łyżkami maki i 2 czubatymi łyżkami mąki ziemniaczanej. Na końcu dodać cukier waniliowy i żółtka.