Sposób przygotowania:
Fale Dunaju
Margaryna+cukier+żółtka ukręcić, dodać ubitą pianę, połączyć z mąką i proszkiem i na końcu połączyć z mlekiem.Ciasto podzielić na 2 części :- do 1 części dodać 2 łyżki kakao- do 2 części dodać 2 łyżki mąki pszennej Wyłożyć na blachę ciasto jasne, na wierzch ciasto ciemne i porozkładać owoce jak: wiśnie, może być agrest, jabłka, gruszki /najsmaczniejsze jednak są wiśnie/.Piec w nagrzanym piekarniku 30-35 min w temp 170-180 st KREM : Z mleka, mąki pszennej i maki ziemniaczanej, cukru i cukru waniliowego - ugotować " budyń" - ostudzić. Po wystygnięciu ukręcić z margaryną. Gotowy krem wyłożyć na ostudzone ciasto, zrobić łyżką "fale" i poprószyć kakao lub polać polewą czekoladowa.
Mikrula