AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Fale Dunaju z gruszkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Fale Dunaju z dodatkiem gruszek.

Fale Dunaju z gruszkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Fale Dunaju z gruszkami

 

 

  • cukier puder lub polewa czekoladowa na wierzch.

Sposób przygotowania:

Fale Dunaju z gruszkami
Margarynę ucieramy z cukrem, następnie dodajemy po jednym jajku. Potem dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym, dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części- do mniejszej części ciasta dodajemy kakao. Białe ciasto wylewamy na dno blachy ( posmarowanej masłem i posypanej tartą bułką ), na ciasto jasne kładziemy obrane i pokrojone na ćwiartki, a następnie na plasterki gruszki. Na gruszki wylewamy ciemne ciasto. Pieczemy ok. 45 min. w temp 180 stopni. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem albo polewamy czekoladową polewą . SMACZNEGO :)
Fale Dunaju z gruszkami
Fale Dunaju z gruszkami- już posypane cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka