zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Farfalle w sosie śmietanowo serowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

sos śmietanowo serowy z boczkowym akcentem

Farfalle w sosie śmietanowo serowym

Składniki:

Farfalle w sosie śmietanowo serowym

 

  • 500 g makaronu farfalle
  • 250 g surowego wędzonego boczku
  • 350 ml śmietanki 30%
  • 200 g żółtego sera
  • 1/2 łyżeczki płatków chili
  • 3 szczypty pieprzu
  • 4 szczypty czarnej soli

 

Sposób przygotowania:

Farfalle w sosie śmietanowo serowym
Makaron ugotować w osolonej wodzie all dente.

Boczek pokroić na paseczki i podsmażyć bez tłuszczu.
Wlać śmietanę, dodać starty żółty ser i przyprawy i dusić do zgęstnienia śmietany.
Gotowym sosem polać wcześniej ugotowany makaron.

Tagi:

makaron sery ser