Sposób przygotowania:
Farfalle z pomidorami, bazylią i oliwkam
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Pomidory kroimy na połówki, wydrążamy miąższ, układamy w naczyniu żaroodpornym wyciętą stroną w dół, układamy pomiędzy rozmaryn i nieobrany czosnek, pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok 10 minut.
Gotowe pomidory obieramy ze skóry, kroimy w dużą kostkę, dajemy na dużą patelnię, dodajemy obrany i rozgnieciony czosnek, pastę z suszonych pomidorów, pokrojone w krążki oliwki, przyprawy, podgrzewamy, dodajemy makaron, mieszamy, wykładamy do głębokich miseczek lub talerzyków, dekorujemy - danie gotowe!!!!
Gotowe pomidory obieramy ze skóry, kroimy w dużą kostkę, dajemy na dużą patelnię, dodajemy obrany i rozgnieciony czosnek, pastę z suszonych pomidorów, pokrojone w krążki oliwki, przyprawy, podgrzewamy, dodajemy makaron, mieszamy, wykładamy do głębokich miseczek lub talerzyków, dekorujemy - danie gotowe!!!!
Niuniaczka