Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Farofa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 4

Rozgrzać patelnię, wrzucić na nią posiekany boczek i smazyć tak długo na wolnym ogniu...

Farofa

Składniki:

Farofa

 

  • 25 dag bułki tartej (w oryginale – specjalna mąka z suszonego manioku)
  • pokrojony w kostkę boczek – około 5 gram
  • 1 jajko
  • 1 cebula, posiekana w kosteczkę

Sposób przygotowania:

Farofa
Rozgrzać patelnię, wrzucić na nią posiekany boczek i smazyć tak długo na wolnym ogniu, aż powstaną chrupiące skwareczki. Gdy już tłuszcz się wytopi, dodaj jajko, cebulę oraz bułkę tartą i wymieszaj jak jajecznicę. Farofa podawać można od razu, posoliwszy zgodnie z własnymi upodobaniami.



Tagi:

jajko tarta jajka