aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Farsz do krokietów.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny mięsny farsz do krokietów

Farsz do krokietów. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Farsz do krokietów.

 

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • 400 g surowego boczku
  • 500 g kapusty kiszonej
  • 1 kostka rosołowa
  • sól
  • pieprz
  • 1 cebula
  • 1 garść grzybów suszonych

Sposób przygotowania:

Farsz do krokietów.
Łopatkę i boczek kroiemy w większą kostkę. Gotujemy około godziny w wodzie z kostką rosołową. W osobnym garnku gotujemy kapustę kiszoną. Grzyby moczymy w miseczce. Gdy mięso już będzie miękkie, mielimy je wraz z odsączoną kapustą przez maszynkę. Cebulkę podsmażamay na patelni i dodajemy do mięsa. Grzyby drobno siekamy i też dodajemy. Przekładamy nasz farsz na patelnię i dusimy podlewając wodą, w której gotowało się mięso. Dusimy około 40 minut.
Farsz do krokietów.
Pyszny farsz mięsny z kapustą do krokietów........
Farsz do krokietów.
Pyszny farsz mięsny z kapustą do krokietów............