Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Farsz do uszek z kapustą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szczególnie smakuje w wigilijnych uszkach

Farsz do uszek z kapustą i grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Farsz do uszek z kapustą i grzybami

 

Sposób przygotowania:

Farsz do uszek z kapustą i grzybami
Kapustę przepłukać, ugotować do miękkości w wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim. Grzyby zalać zimną wodą, odstawić na ok 2 godz, ugotować w tej wodzie, w której się moczyły. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oliwie. Ugotowaną kapustę i grzyby drobno posiekać, dodać cebulkę. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Gotowym nadziewać uszka lub pierogi.
Farsz do uszek z kapustą i grzybami
Kapustę przepłukać i ugotować do miękkości
Farsz do uszek z kapustą i grzybami
Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie
Farsz do uszek z kapustą i grzybami
Ugotowane grzybki posiekać drobniutko i dodać do posiekanej kapusty
Farsz do uszek z kapustą i grzybami
Ugotowaną kiszoną kapustę drobno posiekać

Tagi:

kapusta