Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Farsz z dzikiego ryżu (Japonia)

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ugotować ryż według przepisu na opakowaniu. Na patelni usmażyć cebulę i imbir do

Farsz z dzikiego ryżu (Japonia)

Składniki:

Farsz z dzikiego ryżu (Japonia)

 

  • filiżanka dzikiego ryżu
  • 3 łyżki oleju z orzechów ziemnych
  • posiekana cebula
  • 200g świeżego posiekanego imbiru
  • 2 łyżki Sosu Sojowego Kikkoman
  • filiżanki posiekanej kolendry
  • 2 kawałki trawy cytrynowej, drobno posiekane

Sposób przygotowania:

Farsz z dzikiego ryżu (Japonia)
Ugotować ryż według przepisu na opakowaniu. Na patelni usmażyć cebulę i imbir do miękkości. Zmieszać ryż z cebulą i imbirem, sosem sojowym, kolendrą i trawą cytrynową. Używać jako nadzienia do wypełnienia kurczaków, indyków i przepiórek.