Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Farsz z kiełbasy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Farsz z kiełbasy jest smaczny i łatwy do zrobienia. Można nim nadziewać pierożki lub naleśniki.

Farsz z kiełbasy

Składniki:

Farsz z kiełbasy

 

 

Sposób przygotowania:

Farsz z kiełbasy
Bułki pokroić w kostkę, włożyć do miseczki, zalać gorącym mlekiem. Na patelni rozgrzać olej, wsypać drobno posiekaną cebulę i pokrojoną w drobną kosteczkę kiełbasę, podsmażyć. Następnie dodać zamoczoną w mleku bułkę, bułkę tartą, jajko, pietruszkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Farszem można nadziewać pierogi, knedle, naleśniki.