Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Farsz z kiszonej kapusty z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Farsz z kapusty kiszonej to smaczne nadzienie do pierogów lub krokietów

Farsz z kiszonej kapusty z grzybami

Składniki:

Farsz z kiszonej kapusty z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Farsz z kiszonej kapusty z grzybami
Kapustę kiszoną włożyć do garnka, wlać wodę, zetrzeć obraną marchewkę i ugotować na półmiękko. Grzybki suszone namoczyć na 2 godz, następnie ugotować do miękkości. Boczek pokroić w drobną kostkę, stopić na patelni, dodać drobno posiekaną cebulkę i zeszklić. Kapustę zdjąć z ognia, ostudzić, odcedzić z wody, drobno posiekać, dodać do boczku z cebulą. Ugotowane grzybki wyjąć z wywaru, drobno posiekać, połączyć z kapustą, podlać wywarem z grzybów i gotować do odparowania płynu. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.