Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Fasola po andaluzyjsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kolejne danie z fasolą...

Fasola po andaluzyjsku

Składniki:

Fasola po andaluzyjsku

 

  • 40 dag białej suchej fasoli
  • 15 dag cienkich parówek
  • 3 średnie cebule
  • 1 łyżka posiekanych kaparów
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Fasola po andaluzyjsku
Fasolę namoczyć na 12 godz. Ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła. Odcedzić. Wystudzić. Parówki obrać z osłonek i pokroić na plasterki. Przesmażyć na oliwie wraz z obraną, drobno posiekaną cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać fasolę i kapary. Posolić i popieprzyć do smaku. Dobrze wymieszać. Podlać odrobiną wody i dusić na wolnym ogniu przez ok 5 min. Podawać jako samodzielne danie z białym pieczywem.

Tagi:

kapary