ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Fasola po meksykańsku Eweliny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie jednogarnkowe na szybki i sycący obiad

Fasola po meksykańsku Eweliny

Składniki:

Fasola po meksykańsku Eweliny

 

Sposób przygotowania:

Fasola po meksykańsku Eweliny
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek, wrzucamy mięso, solimy. Podsmażamy mięso przez chwilę po czym dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz paprykę pokrojoną w cienkie paski. Smażymy mieszając od czasu do czasu. Gdy mięso będzie już usmażone, a warzywa miękkie, dodajemy odsączoną kukurydzę z puszki oraz fasolę wraz z częścią wody w której się znajdowała. Doprowadzamy wszystko do wrzenia i wtedy dodajemy pomidory z puszki (pokrojone) wraz z zalewą. Potrawę trzymamy na dużym ogniu i mieszając od czasu do czasu, czekamy aż nadmiar wody wyparuje. Gdy potrawa zacznie gęstnieć, doprawiamy ją do smaku solą, pieprzem i papryką, a także dodajemy kilka kropel tabasco. Mieszamy, podajemy gorące z bułką lub jemy samodzielnie.

Tagi:

mięso