Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Fasola Raptus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

U mnie w domu wszystkim smakuje.

Fasola Raptus

Składniki:

Fasola Raptus

 

  • 20dag.białej fasoli,
  • 10dag.sera żółtego,
  • 2ugotowane żółtka,
  • 4dag.masła lub margaryny,
  • 2dag.mąki,
  • 200ml.mleka,
  • sól i pieprz,
  • curry i estragon do smaku

Sposób przygotowania:

Fasola Raptus
Fasolę opłukać zalać wodą,zagotować i pozostawić na 2godziny.Potem ugotować i odparować,wymieszać ze startym żółtym serem,przetartymi żółtkami oraz przyprawami.Masło rozgrzać,dodać mąkę,zasmażyć nie rumieniąc,wlewać powoli zimne mleko mieszając trzepaczką zagotować,połączyć z fasolą i dusić ok.5min.na małym ogniu ciągle mieszając.W razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku.