Sposób przygotowania:
Fasola szparagowa w sosie
Fasolkę umyć, odciąć końcówki, każdą przeciąć na pół .
Cebulę obrać, boczek z cebulą pokroić w plastry, przełożyć do garnka, a następnie zalać wodą.
Dodać pieprz, gotować na bardzo wolnym ogniu 40 minut.
Fasolkę dodać do garnka, gotować jeszcze 15 minut, dodając majeranek.
Pomidory obrać ze skórki, rozgnieść widelcem, dodać do fasolki.
Osolić.
Miękką fasolę wyjąć z garnka na talerze.
A sos zagęścić mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w 125 mililitrach wody.
Sos wymieszać i zdjąć z ognia.
Na fasolę wykładać boczek i polewać sosem.
Cebulę obrać, boczek z cebulą pokroić w plastry, przełożyć do garnka, a następnie zalać wodą.
Dodać pieprz, gotować na bardzo wolnym ogniu 40 minut.
Fasolkę dodać do garnka, gotować jeszcze 15 minut, dodając majeranek.
Pomidory obrać ze skórki, rozgnieść widelcem, dodać do fasolki.
Osolić.
Miękką fasolę wyjąć z garnka na talerze.
A sos zagęścić mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w 125 mililitrach wody.
Sos wymieszać i zdjąć z ognia.
Na fasolę wykładać boczek i polewać sosem.