kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Fasola taka niby po bretońsku :)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Obiad który jest sycący :)

Fasola taka niby po bretońsku :)

Składniki:

Fasola taka niby po bretońsku :)

 

Sposób przygotowania:

Fasola taka niby po bretońsku :)
Fasolę ugotuj, część ok 1/2 wywaru z fasoli odlej do pojemnika - nie wylewaj będzie później potrzebny. Cebulę podsmaż na patelni i odstaw. Podsmaż boczek i gróbe parówki z majerankiem. Później dodaj cebulę. Jak posmażysz mięsko z cebulą ok 10 min razem to dodaj koncentrat pomidorowy i wywar z fasoli, oraz resztę przypraw i czosnek.
Wstaw znów do gotowania fasolę, jak zacznie bulgotać dodaj czerwony sosik.
Wszystko dobrze wymieszaj i podgotuj razem ok 15 min.
Podawaj z chlebkiem.
Smacznego :)